​Værd at vide

For at erhverve kørekort skal du ud over den obligatoriske undervisning også have en lægeerklæring og et 1. hjælps kursus på 8 lektioner.

Derfor er det en god idé, at du, når du har taget beslutning om, at ville begynde på køreundervisning, bestiller tid hos din egen læge for at få lavet en lægeerklæring. Du skal huske at tage et billede (pasfoto) med. Dette billede skal lægen skrive på.

Lægeerklæringen må højst være 3 mdr. gammel når den skal bruges.​

Med hensyn til 1. hjælps kursus kan du selv finde et og melde dig til, eller du kan lade din kørelærer tilmelde dig, blot skal du sikre dig at kurset er trafikrelateret, og udbyderen er godkendt af Dansk 1. hjælpsråd.

Når du skal til teoriprøve og køreprøve skal du medbringe legitimation. Den bedste legitimation er et gyldigt pas. Hvis du ikke har sådan et skal du bruge din originale dåbsattest eller navneattest hvis du ikke er døbt, sammen med anden form for legitimation med billede.

Det er vigtigt , at du husker dette, da du ellers vil blive afvist til prøverne, hvilket betyder, at der skal betales nyt prøvegebyr.